Det spontana energiutbytet

Hallå där!

Först en snabb summery av dagen: föreläsning, fick tillbaka tenta (92%), lunch, BElla/Eward-labb... mitosis, dans på Gerdahallen med otroliga Anna, som sedan följdes av instruktörsutbildning. Ja, det var det. Nu - till det jag egentligen vill skriva om... Det oförklarliga. Det som bara händer som man inte tänker på.


Energi


Ikväll dansade jag, som sagt, på Gerdahallen. Dans på onsdagar och torsdagar - det är det som gäller för mig när jag väl dansar på Gerda. Ibland söndagar också, men det har jag inte som princip.

Jag älskar dansa på onsdagar och torsdagar. Och det är inte veckodagarna som avgör om jag älskar det eller inte. Vad som avgör är personkemin till instruktören, instruktören, koreografin (som bara är fullkomligt fenomenal på båda dagar... GUD VAD JAG LÄNGTAR TILL NÄSTA VECKA) och givetvis de som jag "tränar med", de som jag pratar med och tycker om helt enkelt.

När jag kommer dit har jag alltid en massa energi. Men när jag går där ifrån har jag desto mer. Grymt mycket mer... sjukt mycket mer. Jag bara bubblar av lycka och glädje och energi och allt vad som nu skulle kunna göra att livet ständigt känns som kalas.

Hur kommer det sig? Hur går det ihop? Rent kemisk är det ju ingen spontan reaktion, för det kostar energi för att kunna få mer energi än man hade från början. Ändå vill jag påpeka det faktum att det sker helt spontant.

Jag ger min glädje och energi till andra (hoppas jag innerligt), samtidigt hämtar jag energi från alla som står nära mig och som själva sprudlar av energi. Vi utbyter energi med varandra. Jag ger energi, men får igen så OERHÖRT mycket, oftast mer än vad jag själv ger. Så sker det... så spontant är det. Jag ger och får av andra. Rena julafton.Men vart kommer energin ifrån då? Vart härstammar min energi ifrån? Kan jag över huvudet taget ge ett trovärdigt svar på det?

Nej, jag kan givetvis bara tro. Och det är här NI kommer in i bilden. Det handlar om en själv... gräv efter energierna inom dig. Var finns dem? När kommer dem fram sådär spontant? Hur tar de sig ut från dig? Och hur kommer mer energi in i din kropp?

OBS: Nu lämnar vi allt vad vetenskapligt heter!! Trots att jag faktiskt pluggar till biolog. Men vi biologer är ju lite komplexa...

Min energi finns ansamlat överallt. Den kommer fram när jag mår som bäst, när jag är i mina rätta element och när jag gör något som får mig att verkligen känna livet flöda inom mig. När de faktorerna uppfylls (eller en av dem) så kommer min inre energi fram spontant utan någon som helst energipåkostad.

De tar sig ut via mitt humör, mitt leende, glimten i ögat (tänk värsta discokulan!) och mina rörelser. Kikar man in på mig genom ett fönster TROR jag att man ser en tjej som inte vill vara någon annanstans än just där hon är - i salen, svettig, dansandes.

Energi som kommer in hämtar jag från omgivningen där så mycket livsglädje finns ansamlat, och jag andas in det. Och det sprider sig liksom syre runt runt i hela mig och det ansamlas över allt... någonstans där inne.

Jösses vad långt - och vem har läst? Jag önskar att alla människor känner som jag gör. Jag vet, jag tjatar om att jag är så jävla lycklig och ni undrar naturligtvis "när ska hon sluta tjata? Vem bryr sig om hon är lycklig? Vem tror hon att hon är!?".
Det jag vill med min blogg är att ni ska läsa mellan raderna, jag vill lämna ett avtryck i ert lilla minnescentra i pannloben.
Jag vill att du ska börja fundera över ditt liv - vad förgyller din vardag och varför?
Jag vill att du ska hitta din inspiration och motivation till allt du tar för dig...
...och jag vill framförallt att du ska älska livet på ditt sätt och på dina villkor. Jag vet mycket väl att långt ifrån alla inte älskar träning på det sättet som jag gör (mer om det imorgon kanske... i ett kortare inlägg).

Man lever bara en gång, och den gången bör tas till vara. Och man borde leva det på det sättet som är bäst för en själv och som gör att man faktiskt trivs i livet oavsett situation.

The best things in life are free...

Kommentarer
Postat av: AMANDA FALK

klcokren bild :D

SV: Thaaank U, svarade på alal frågor och kunde alla men hade sjukt bråttom och var stressad då det var jätte många frågor på kort tid, känner att kvalitén på mvg-svaren inte var så bra.. det visar sig! men men skönt att ha det gjort!

Ha en fortsatt finfin kväll, god natt sen!

2010-10-21 @ 22:34:15
URL: http://amandafalk.se
Postat av: Linnéa

Du har en helt fantastiskt grym kropp och otroligt vackra ögon =)

2010-10-23 @ 19:14:30
URL: http://linneawass.blogg.se/
Postat av: Susann

Du sprider absolut energie runt omkring dig :)

2010-11-22 @ 03:10:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0