If that's it - I'm outta here


Hmm...

Jag har börjat tänka om... inför framtiden.

Jag vet att jag är på rätt väg vad gäller min utbildning. ´Biologi är vad jag är bra på, särskilt MOLEKYLÄRbiologi, vilket jag läser. MEN - vill jag verkligen bli forskare??? Är jag tillräckligt devoted?

Nu undrar ju ni "vad har tagit åt denna människa??", för jag har velat bli forskare sedan jag var 13 år tror jag. Men mitt sommarjobb har öppnat upp ögonen på mig. Jag tror inte jag vill offra mitt liv för det. Att vara doktorand är supertufft, och jag har mött många människor i de högre rangarna som givetvis också har det jättetufft, om inte tuffare. Att vara forskare/professor är snarare ett liv än ett jobb.

Och mitt liv är inte forskning. Det vill jag ha som yrke.

Jag är inte rädd för att det är tufft, för att det är en utmaning. Jag är snarare rädd att i framtiden säga:

"In Madrid I used to go swimming all the time but lately... you know... for like half a year xD I haven't had time to do that because of all work".

I mitt arbetsrum sitter en spanjor som jag har pratat lite med då och då, och detta sa han igår. Och som ni vet är träning min livsstil - that's what I do - men jag vill inte kunna säga detta om något!! Jag vill inte ha mitt jobb som ursäkt för att jag inte hinner eller kan göra det som jag älskar.

Så är forskarlivet något för mig? Hm... kanske inte. Vi får se. Jag läser en master också, men om jag kommer doktorera är numera en fråga för mig. Kanske hade ett 8-16 jobb passat mig bättre...!? För mitt liv ska inte gå ut på att jobba. Mitt liv ska gå ut på att leva. Göra något som jag gör passionerat och mer än gärna.

Kommentarer
Postat av: Rosita

Ibland måste man stanna upp och fundera riktigt på vad man vill. Även om det handlar om någonting man velat i hela sitt liv, det utgör inte alltid vad som faktiskt är det som sker.Så det är bra att fundera lite Alexandra! :)

2011-07-17 @ 20:13:32
URL: http://fewlix.blogg.se/
Postat av: LIENE

Jag tror på att man måste offra för att få det göra det man vill:)

Jag har länge tänkt igenom hur det skulle vara artist. Jag skulle kanske inte längre kunna ta promenader när jag vill, inte gå till stranden lika ofta till exempel. Men det är sånt an får offra. Som tur slipper jag nu ju lämna vänner och så, för har ändå typ aldrig haft äkta vänner - jag valde musiken redan från förta början.

Förstår att du redan tänkt på vad du måste offra för att bli biolog men tänk också på om du verkligen vill offra att bli det? Nöjer du dig med ett vanligare jobb? Egentligen tar alla jobb tid och kraft. Inga jobb är perfekta men det är i de brinnande stunderna som det känns helt rätt!Var länge sen jag hörde av mig. Men du var ju en av mina bästa läsare, det kommer jag ihåg:)

2011-07-21 @ 19:52:30
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

goddag:)<3

2011-07-22 @ 11:27:59
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: fanny

Var med och tävla om att bli dagens awesome, som dagens blogg, fast bättre! :D

Jag ber så mycket om ursäkt om du inte gillar tävlingar! :)http://fuuuuuuny.blogg.se/2011/july/dagens-awesome.html

2011-07-24 @ 12:07:16
URL: http://fuuuuuuny.blogg.se/
Postat av: Susann

Sedan så finns det dem som klara av att blida familj samtidigt som de doktorerar och forskar. Klara man det så kan man klara att få in fritid och träning också. Allt är frågan om planering, prioritering och rätt inställning samt förmågan (duktighetsgrad). Och duktig är du :)Men ja, att doktorerar måste man brinna för. Och det tar många fler timmar än en normal 8h dag.

2011-07-27 @ 13:48:56
Postat av: GniztraSöt blogg du har :-)

Skulle bli superglad om just du kolla in i min internetshop.www.Gniztra.comFinns fake piercings,smycken,smink ja allt en tjej behöver:-)

Puss

2011-08-06 @ 20:16:45
URL: http://www.gniztra.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0