Föreläsarna betyder så MYCKET

Det här inlägget är nog rätt tråkigt för de flesta, därför ska jag uttrycka mig så kort och koncist jag bara kan.

Nu har jag gått på universitetet i lite mer än ett år, jag är snart halvvägs in min utbildning - molekylärbiologkandidatprogrammet. Något jag nog inte skriver så där mycket om.

Jag såg väldigt mycket fram emot detta, samtidigt som jag nog var lite rädd för att misslyckas. Jag är alltid rädd för att misslyckas. Jag kan göra det, jag har gjort det förr, och jag blir starkare av det, men det är absolut inget jag önskar eller vill.

Hur som helst. Sidospår.

Jag såg också fram emot att lära mig väldigt mycket, få nya kompisar, se ett nytt arbets- och studiesätt.

Alltså. Rent generellt sett är jag nog rätt besviken på universitetet. Förutom kompisarna jag har, de är så himla goa.

Den största faktorn är väl att det inte finns många kompetenta lärare, enligt mig. Av alla jag har träffat är det kanske fem stycken som jag har tyckt om. Med det menar jag att de har kunnat sin grej, de har inspirerat, haft innehållsrika och roande föreläsningar mm. Men alltså det finns ju till och med de föreläsare vars föreläsningar jag inte ens velat gå på. En slutade jag faktiskt att gå på för hon dödade mitt intresse för genteknik. Hur jävla dåligt är inte det!? Inse faktum - alla är inte lämpade för att föreläsa, and that's it.

Att ha kompetenta lärare är det viktigaste av allt, tycker jag. Visst som student har man ansvar av sina egna studier och bla bla bla, men bryr sig ingen om att hjälpa studenterna? Inspirera? Förklara? Det är inte omöjligt!! Den bästa föreläsaren jag vet är Stefan Emanuelsson (VD på Gerdahallen, Lund), som bla utbildade mig för ett år sedan till instruktör. Och vet ni vad - han gjorde till och med statistik förståeligt och roligt för mig. Det är typ guldstjärna på det alltså, för det finns ingen som någonsin gjort det tidigare.

Det finns dessutom få föreläsare som bjuder på ett skämt, något personligt eller ett leende. Ok. Why??? Det är inte konstigt att folk tycker akademiker är tråkiga... (Känner att jag generaliserar rätt ordentligt).

UTBILDA FÖRELÄSARE!!!

Missförstå mig inte - det finns som sagt även de där föreläsarna som är så briljanta att man nästan tappar andan. Tyvärr är de alldeles för få.

Äe. Den dagen jag blir statsminister (aldrig alltså), så ska jag minsann se till att införa retorikkurser och fortbildningar för de som föreläser så studenterna dfår ut något av den tiden de sitter där i hörsalen.

Och därmed basta. Inlägget blev visst inte så kort. Jaja. Ni som känner mig visste det nog redan från början. Jag trodde faktiskt själv jag skulle fixa det, men nerå!

Kommentarer
Postat av: Helena

Vilka fina bilder du har i din blogg.

2011-11-23 @ 10:04:06
URL: http://helenaskvarter.blogg.se/
Postat av: Helena

vad fint hår du har

2011-11-23 @ 16:17:26
URL: http://helenaskvarter.blogg.se/
Postat av: Anna

OK, nu blev jag lite nervös inför min föreläsning i morgon... :D

2011-11-23 @ 21:10:06
URL: http://annainenglish.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0