Systemet-oskuld - tagen!






Jag må ha tagit Systemet-oskulden MEN inte köper jag ju en massa sprit för det ;) Man ändrar inte uppfattning bara sådär, såklart ;) Hihi.

Det är en rätt rolig historia faktiskt... Snart är det Valborg, och Valborg i Lund är STORT - a very important event, åtminstone för studenterna som super ned sig i Stadsparken. Därför går ALLA (typ) runt med lila Systembolag-påsar och shoppar sprit för glatta livet.

Så kommer jag in där, lost som en borttappad nyckel och sådär allmänt förundrad över folkvimlet där inne, mitt på dagen, bland alla flaskor och hyllor.

På nyår bjöd min fina vän Fredrik mig på mousserande vin med en alkoholhalt på mindre än 0,5%, och detta var jag ute efter så jag gick raka vägen till de mousserande vinerna - "man måste ju hitta det där", tänkte jag. Och där stod jag ett bra tag... och tittade. Typ letade frenetiskt efter rätt flaska xD Så plötsligt kommer det fram en från personalen där som undrar om jag behöver hjälp och guidning. Haha. Here we go.

Student och ung som man är öppnar jag munnen och med min oskyldigaste röst frågar jag vart man finner mousserande viner med låg alkoholhalt.

"Vad menar du exakt med låg alkoholhalt?".

Jag kontrar med "Väldigt låg - typ 0,2%?! Eehhheee?".

Då tittar han väldigt överraskat på mig, och pekade mot ingången - "du vet, allt under 0,5% räknar vi som alkoholfritt - du hittar nog det du letar efter där borta".

Japp, jag fann vad jag letade efter xD Inte exakt men man får väl prova - jag gick på färg och flaska ;) Oerfaren som man är... höhö.

Väl vid kassan får jag ju självklart inte upp legget, och bakom kassan sitter en surkärring och väntar otåligt på att få se. Hon trodde väl det var falskleg och att jag trodde att jag skulle stå där och juxa tills hon sa att hon inte behövde se det. Lyckligtvis fick jag tillslut upp det, med nästan blodiga fingrar ;)

Slutet gott, allting gott. Jag gick skrattandes ut från Systemet... med mina två flaskor i den naturvita Harrods-väskan. Haha, det blir aldrig som man har tänkt sig ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0