Lund - en studentstad or what?

Millan i Värmland - detta är helt dedikerat till dig :)


Bildkälla: Sydsvenskan


Är Lund en  trevlig studentstad? Eller lite småpjåkig?

Haha, Lund är en ypperlig studentstad! Det finns otroligt många utbildningar och kurser man kan gå, både via LU (Lunds Universitet) och LTH (Lunds Teknisk Högskola), där flera tusentals studenter studerar. Lund kryllar av unga människor, och man kan sysselsätta sig med det mesta.


Bildkälla: Lunds nation

Det finns nationer att gå med i - man behöver inte engagera sig, men om man vill så kan man alltid laga mat, jobba nattklubb med mera med mera. Som student kan man dansa loss tills klackarna går av, alt. kan man gå på sittningar eller luncha, gå på pub, delta i spex, vara med i musikorkestrar och en massa annat kul. Folk är för det mesta grymt trevliga, och det finns svenskar från diverse städer runtom i hela vårt avlånga landet... samt en hel del internationella studenter. Lund är en exotisk upplevelse ;)

Förutom detta har vi ju ett fantastiskt universitetsbibliotek med finfina öppetider, en mysig innerstad (full av kullersten, så är man en klack-människa som jag bör man ha övat innan man kommer hit ;) ) med butiker och diverse caféer, det finns skridskobana, simhall och en hel del gymutbud. Själv rekommenderar jag Gerdahallen som nästan är öppet dygnet runt med upp till 200 klasser i veckan ikl. gym. Dessutom är det extra billigt för studenter - bara 1400 kr för ett år och du får träna hur mycket du vill... tänk det. Kärlek till Gerdahallen <3!

Det finns även större köpcentrum i närheten av Lund, och det är nära till både Malmö, Köpenhamn samt strand när det är dags för sol och bad.

Det som brukar anses vara svårt är att hitta studentbostad - så tänker du dig att du ska studera här är det nog klokt att se till att ha någonstans att bo innan man kommer hit (ja, det är studenter som bara kommer hit och tänker sig att de ska hitta något trivsamt). Det finns såväl lägenheter som kompislägenheter och korridorer.

Kom kom kom :D

Har du något på hjärtat - bara fråga!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra reklam för en bra och mysig stad

2012-01-20 @ 22:24:12
Postat av: Millan

Tack för ett jättebra inlägg! :D det är alltid roligt att höra det från en person som faktiskt lever i den verkligheten. Det får definitivt bli en ansökan till Lund! :) tack igen!

2012-01-22 @ 13:14:38
Postat av: Alexandra

My pleasure, rakt igenom!!Så roligt :D Vi kanske ses på LU-området ;) eller på Gerdahallen!

2012-01-22 @ 19:05:50
URL: http://fitnessego.blogg.se/
Postat av: Linn

Lund är bäst!

2012-01-31 @ 15:32:47
URL: http://knyttsak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0