Kusmi Tea Del 3Nu har jag prövat ytterligare fem smaker av Kusmi te- serien. De fem sista faktiskt (totalt finns det 18 olika påssmaker (tror jag) på Tehuset Java i Lund, och det är alltså dessa 18 jag har provat. Observera att det finns många fler smaker. Gå in HÄR). Och nästa gång jag skriver om Kusmi téerna tänkte jag göra en liten schnitzig sammanfattning. So here we go.

Edit: Som ni märker blir 5+7+5 inte 18 utan 17. Jag måste alltså glömt att smaka en… men det ska jag fixa…

– Earl Grey: Svart te från Kina med smak av bergamot (citrusfrukt) (4).

Omdöme: Earl Grey, vad mer kan man saga – det smakade “Earl Grey”, haha. Och det är väl det det ska smaka!? Nä, detta var inte så märkvärdigt, bara ett vanligt, klassiskt och förutsägbart te!

– English Breakfast:
Svart Ceylon- och Assam te. De kommer från Sri Lanka respektive Indien (3).

Omdöme:
Det gav mig lite gamla minnen. Jag köpte nämligen en burk från Harrods med English Breakfast te (50 påsar) när jag var på Språkresa sommaren-07. Det smakade exakt likadant som detta ”Harrodste”, dock tyckte jag att själva tepåsen à Kusmi doftade mer än vad jag kan komma ihåg att de från Harrods gjorde. All in all – ett gott klassiskt te.

– Sweet Love:
En mild och kryddig blandning av svart te från Kina, lakritsrötter, kryddor, guaranafrön och nejlika (1).

Omdöme:
Hur gott som helst! Detta måste ni bara prova. Och käka apelsin eller pepparkaka till, det går så himlans bra ihop. Dessutom kan man verkligen urskilja nejlikans unika smak/doft. Tummen upp!

– Verveine-Menthe:
En blandning av blad från Verbena och mint (2).

Omdöme:
Mint! Smakade och luktade mint! Väldigt unikt te, det måste jag säga. Samtidigt är ju mint en väldigt distinkt smak ås man borde väl inte vara så överraskad, men det blev jag ändå! Tummen upp även för detta te, och tycker man mycket om mint är detta tveklöst det bästa valet!

– Bouquet de fleur No. 108:
Earl Grey, citrusfrukter och blommor (5).

Omdöme:
 Helt ok, men det smakade inte lika mycket som jag hade tänkt mig… Det var lite tråkigt. Men som sagt – helt ok. Särskilt på morgonkvisten. Gärna 05:00 när det fortfarande är småmörkt och fåglarna börjar vakna till liv. Jag drack det dock vid lunch tid då jag skulle plugga, men men…

LÄS DEL 1 och DEL 2 också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0