Kurs igår, UNI idag


Studering av TEM-bilderIbland märker man att tiden är väldigt precious.

Nu mera tränar jag hemma i köket på eftermiddagarna - det ni! Nä, men skämt åsido. Jag har kommit igång med mitt eget uppvärmingsblock (aerobic) och det blir faktiskt bra - och man blir varm och halvsvettig, så jag är ju helt klart nöjd. Detta ska eventuellt testas på fler än mig själv på söndag... för kursarna alltså :P Än är jag inte redo för fritt främmande folk.

Igår körde vi också lite teknik vad gäller styrkeövningar med och utan stång, samt gick igenom benens största muskler på latin, deras funktion, ursprung och fäste med mera.

Idag har jag inte varit på instruktörskrus, utan på UNI... Där fick jag minsann kolla en bananfluga mellan ögonen - coolt hah? Freakin' awesome :D Ja, och för en som inte förstår grejen här så kikade vi i SEM - scanning electron microscope. Watch this.

Ja, och vi tittade också i TEM - transmission electron microscope. Och som en sista liten punkt studerade vi (för tredje tillfället) TEM-bilder.

UNI-föreläsningsupplägg


Detta är utdraget från en av förra veckans föreläsningar. Jag gillar att kaffepauserna faktiskt är punkter.


Och poletterna börjar trilla ned.


Här inne hade vi praktiken idag. Vi har precis slutat och 14 st har gått. Hon osm står på scenen är redan instruktör och övade på sitt eget.
Om någon ser denna bild som är med på den och inte vill - tell me, så tar jag bort den.God kväll!

Vilken sen bloggning, samma för gårdagen. Ja, jag antar att jag har annat´att tänka på.


Idag var jag tillbaka på Gerdhallen (i 4 h) för instruktörsutbildningen, och jag måste ju säga att det blev en hel del klarheten från gårdagen.

Igårkväll gick jag och la mig med en klump av nervositet och rädsla i magen, men när jag upptäckte den känslan började jag direkt motarbeta den. För detta ska vara roligt - även om det inte alltid är glasklart. Om det roliga försvinner försvinner allt - tror jag i alla fall.

Som en parentes kan jag ju nämna att jag har kontrollbehov. Så fort jag känner att jag inte förstår till fullo eller kan hantera det som är nytt så blir jag nervös och rädd - för att misslyckas. Med andra ord så är alltså detta ganska familjärt för mig, tyvärr. Men jag vet hur jag ska hantera det även om det inte alltid är så lätt. Jag vet att jag kämpar och att jag inte ger upp, och tack vare de egenskaperna så matchar alltid pusselbitarna i slutändan.

Nu tappade jag tråden...

Hur som helst - idag hade vi först teori i två timmar - mesta dels om musik, men också om cuing, dvs. det verbala och visuella språket i aerobic. Tro mig - det är svårt att göra fem saker samtidigt: prata, visa, komma ihåg vilket ben jag är på, peppa, och komma ihåg koreografin.

Sedan gick vi ned i en av salarna och körde uppvärmingskoreografierna som vi kom på igår, och därefter provade vi på att lära ut till varandra.

I slutändan gick jag iväg med känslan att "det löser sig", "jag förstår någonlunda", "detta är sjukt skoj!" och "detta kommer bli sååååå bra". Mycket trivsamt!

Och så fick vi läxor: musikanalys på styrkelåtar, läsa igenom det vi gick igenom, det vi ska gå igenom, börja fundera på egen uppvärmning med mera!? Hihi ^^

Sleep tight

Det speglas genom prisman på dörren...Tjeeenixen.

Gud, vilken dag.
Vilket oerhört förvirrad dag? Och vilken dag där mönster faller på plats, och vad skönt att veta att det inte är så himlans abstrakt.

Jag pratar givetvis om min ledarutbildning (aerobic/step).

Gud, så mycket intryck och så myckdet man måste ha koll på. 32 takter dit och 32 takter dit... enkel enkel dubbel och jag vet inte vad.

Det kommer ta ett tag innan allt landar, men jag vet att det kommer landa - för jag vill kämpa för det. Oh jösses. Och imorgon ska jag bli ännu mer förvirrad :P Hehe.

Det speglas genom prisman på dörren... Kunskapen speglas genom Anna (kursledaren) och på mig. Men dörren kan ju stängas - och då blir det inga solkatter!? Dock brukar en dörr alltid öppnas igen...

Nighty nighty

KursstartJa, men så nu har det ju äntligen börjat.
Äntligen. Detta har jag f-n väntat på sedan i april (egentligen flera år tillbaka), och nu har det ju faktiskt satt fart på riktigt. Ja - det står på papper till och med! Och vi som går instruktörsutbildningen har till och med fått vår första förmån - det ni ;)

Och vad hände?

1. Vi kom in, och där väntade "bordsplacering", vattenflaska, "Boken om Gerdhaallen", Gerdapenna, pärm med väsentlig fakta som kommer fyllas på, reklam och ett tunnare block.

2. Allt började återigen med presentation av oss själva - och IDAG kunde jag säga något som skiljde mig från mängden - jag äger inte ett enda par jeans och har inte gjort sedan jag var 13 år.

3. Basfakta kring Gerdahallen. Intressanta aspekter av träningsfakta. T.ex. att man dör i förtid i större utsträckning av fysisk inaktivitet än rökning! Smaka på den. Eller t.ex. att det faktiskt finns fler överviktiga i världen än svältande. Sjukt.


Detta är min "guldbiljett".


ÄLSKA TRÄNING! ÄLSKA TRÄNING! ÄLSKA TRÄNING! ÄLSKA TRÄNING!

4. Sedan gick vi in lite på träningslära: kondition, styrka, rörlighet, koordination. Aerobt- anaerobt alaktatiskt- och anaerobt laktatiskt arbete, med mera.

Kvällens incident var väl att en skärrad kvinna kom upp i föreläsningssalen och sa att en kille i gymmet hade kollapsat och fått hjärtstillestånd. Dock har Gerdahallen en hjärtstartare, så de hade fått igång hans hjärta och ambulansen var påväg. Hoppas killen klarar sig och för all framtid!

En rejäl kursstart med andra ord som både bestod av skratt, nya kunskaper, bra förläsare och trevliga kursbuddies. Hallelujah säger jag - FAN vad detta kommer bli the time of my life.


Hur föreläsningarna och anteckningarna kan bli roligare och intressantare!

Även om man själv valt sin universitets/högskoleutbildning är det inte alltid intressant fakta som presenteras under föreläsningarna.
Inte heller kan det vara lätt att förstå alla gånger... och ja, kanske är det roligt med komplicerat på samma gång. Eller så är föreläsaren dålig - hon/han kanske föreläser om väsentliga fakta till tentan, men är fullkomligt opedagogisk, springer för fort fram, glömmer pauser osv. Kanske är föreläsaren jättekunnig om sitt ämne men har svårt att sprida den till andra?

What to do?
Det frågar man förmodligen sig själv om man går en utbildning som sedan ska resultera i ett yrke ute på arbetsmarknaden - där arbetsgivaren faktiskt antar att du är fullt kapabel till ditt yrke.

Oftast brukar man få en kursöversikt, där man bland annat kan se vad som tas upp på föreläsningarna. Är du helt ny i ämnet så föreslår jag att man läser in sig innan föreläsningen för då får man en helt annan förståelse, man kan själv komplettera sina anteckningar och man kan på ett lättae sätt hänga med under föreläsningen. Medan du är på punkt B är alla andra på punkt A. Du förstår från början, medan de andra måste först förstå grunden innan de kan förstå vad med föreläsaren pratar om.

Jag började exempelvis plugga till första tentan en månad innan själva utbildningen började... men jag är ett extrem fall, och vi ska också komma ihåg att jag inte visste vad som förväntades av mig och att jag nu ska påbörja min instruktörsutbildning och att jag inte ville att mina olika studier skulle krocka pga att jag var oförberedd. Oj, vilken lång mening.
Vill man komma ihåg något, eller om det är något som föreläsaren starkt poängterar - ja, stryk under orden/meningarna, citera läraren till och med, eller kanske skriv med stora bokstäver. Sök ytterligare fakta om det aktuella ämnet när du kommer hem, renskriv anteckningar - gör vad du måste för att förstå och för att inte glömma!


Och kanske behöver anteckningarna en liten uppfriskning!? Skulle läraren råka säga fel, säga något lustigt eller berätta en historia eller något personligt - skriv upp det så har du något kul att fnissa åt, och vem vet - kanske minns du just den där grejen bara för att föreläsaren anspelade på något personligt.Rita bilder! Just att rita i sina anteckningar tycker jag är väldigt underskattat  - det kan faktiskt hjälpa en själv många gånger.

Hoppas det hjälper!
Toodles.

Första tentan är över

Jag skulle bara vilja meddela att min första tenta är skriven, vilket jag uppfattade som löjligt enkel!? Måtte det ha gått riktigt bra, annars blir det pinsamt.

Vad är det vi brukar säga? JÄVLIGT tyst i lokalen!Igår var jag på Nollesittning på Lunds nation med Naturvetarkåren (LUNA). Detta var fullkomligt galet, med bisarra sånger, lambo-drickning, roligt bordsällskap, slag i bord och brandfarliga ljusstakar. Och när uppmärksamhet skulle begäras ställde sig sex-mästaren på stolen (Mattias?) och vrålade "Vad är det vi brukar säga?", och sedan svarade hela kåren så högt de bara kunde "JÄVLIGT TYST I LOKALEN". Sjukt. Och så skålades det fan hela tiden! Dock är det väl inget megaproblem om man bara dricker vatten. MMMmmmm. Vatten!

Efter 22 blev det dans till ca 01:30... då var man lagomsvettig, hade lagom tillplattade fötter och lite sådär allmänt trött. Det var skoj... men Helsingkronas var snäppet roligare :P

Och om intresseklubben antecknar (gör den det!?) så är det tydligen karaktärsstarkt att dansa nykter!? Well... jag vet ju inte direkt om det riktar sig åt mig, för så hemskt dansar jag inte. Hihi.

För övrigt gillar jag mina smått abstrakta partypics :P


Studier på UB
Igår befann jag mig på det absolut gigantiska UB. Bilderna ger det inte rättvisa! I 2,5 timmar (utan avbrott) satt jag och tentapluggade i Tengerssalen - en sal full av målningar, tystad, gamla möbler och högt i tak.

Jag lovar - det är något alldeles särskilt med bibliotek.

Gerda VS SATS

Ok... och hur peppande är denna banner?Många tränar ju alldeles säkert för att kunna gå ned i spagat!? Prestationsångest? (Äh, bara tänj så går det).
Syftet med detta inlägg är helt enkelt att 1) träna inte med prestationer som mål, utan ha en sund anledning till att du tränar... sedan kanske man får öka - låt säga - prestationen i tyngder om man nu härjar på gym, men grejen är inte att prestera en massa! 2) Gerda har inte detta som någon typ av reklam...

Vad då gå ned i spagat? Och observera det faktum att under SATS står det "Träning du har glädje av". Vad falls? Träning är ju lika med glädje. Träning ska vara kul. Det ska inte bara vara kul efteråt för att man typ "känner sig så himla duktig". Näe.. SATS - dra åt pipsvängen!

(Och ja - detta var ytterligare ett av de där inläggen "Gerda is the shit". Tihii ^^)

För övrigt (lite sådär "onödig fakta", "intresseklubben antecknar" ni vet) Googla Gerdahallen och kolla på bildresultaten. Just det - man får en hel uppsjö av en massa bilder som länkar till min f.d. blogg och min nuvarande just på grund av det faktum att jag skriver och promotar Gerdahallen...

The inner light.


Källa: Microsoft Windows Themes


Och så kommer ytterligare en sådan dag då man smälter det man tagit in de senaste veckorna och bara lyssnar och tittar inåt. 

Tittar i sin kropp, sin själ, sitt sinne och i sina känslor.

Man märker att allt är i balans, allt sammansmälter och allt beter sig som ett enat mönster som följer livets varje steg. Vad man än gör känns rätt. Vad man än säger låter bra. Och så finns det där fullständigt dominerande känslan - eufori.

Även om det har regnat och blåsit utomhus hela dagen, har det varit oavbrutet solljus hos mig.
Jag känner lunget, jag känner nuet, jag känner mig själv.. mina känslor. Jag ser varje tanke, varje rörelse. Jag följer mitt hjärta och mitt förnuft. Nu lyssnar jag fullständigt på mig själv.

Hoppas ert liv också känns bra. Inte bara er tisdag, utan ert allt.
Nighty nighty.

JA upphöjt till oändligheten

I made it!!

Jag ska gå instruktörsutbildningen!!! Oh, gud vad jag är glad. och vilken lättnad! Sträckbänk i fem dagar är inte att rekommendera... Haha

Nu ska jag verkligen lägga manken till och se till att bli en rysligt bra instruktör.
Denna upprymdhet i komi med förkyldning kommer göra det svårt att plugga inför tentan...

Dockan pics

Låt bilderna (som är oerhört dåliga) tala för sig själv. Ni förstår... 5 minuter in i spektaklet dog kameran så jag var tvungen att fota med mobilen istället :/... too bad for me. Men jag hade en ytterst trevlig kväll!
Dockan a.k.a dansevent


Bilden är lånad från Skånes dansteater

Idag ska jag på ett superskoj event i Malmö med två Gerdabuddies (AC och Tess), Västra hamnen, s.k. Dockan. Där har Skånes Dansteater en föreställning utom hus som inkluderar allt från dansar till simmare till klättrare – och är helt gratis!

Så här skriver de själva på deras hemsida:

Det är en ny tid i Dockan. Genom historien har platsen gått från hav till land, från industri till privat boende och urbant fritidsområde. För fem år sedan flyttade Skånes Dansteater till Dockan. Nu är det tid att fira!


Skånes Dansteater välkomnar dig till en storslagen utomhusföreställning i samarbete med simhoppare, konstsimmare, dykare, klättrare, musiker, körerna Svanholm Singers och Aquarello, Limhamns Brassband och dansstudenter från Skolen for Moderne Dans. Till Skånes Dansteaters jubileum firas Dockan och dess historia av över hundra medverkande. En unik upplevelse som även bjuder på specialskriven musik, film och videoprojektioner.

För regi och koreografi står den välmeriterade koreografduon Dansdesign -  Leif Hernes och Anne Grete Eriksen som bl. a. var ansvariga för invigningen av OS i Lillehammer och som sedan dess genomfört flera spektakulära platsspecifika utomhusföreställningar. Till vardags är de även verksamma vid Konsthögskolan i Oslo. Föreställningen innehåller projektioner av videokonstnärerna epí och nykom-ponerad musik av Bjarne Kvinnsland.

Föreställningen har fått ekonomiskt stöd från Region Skåne, Malmö Stad, Wihlborgs, JM och PEAB.

DOCKPLATS 2010 spelas den 9-12 september kl. 20.30 i Dockan, Malmö.
Fritt inträde. Enbart ståplatser.
Föreställningen är ca en timme lång.
Det kommer såklart bli bilder (hoppas jag i alla fall)!
Toodles

Out of body experience?Ikväll hände något mycket märkligt på dansen. Jag hade någon typ av "out of body experience".

På finalerna så körde vi på som fan. Sedan delade vi gruppen och så körde min grupp först (två gånger) ja... och helt plötsligt fick jag någon typ av black out. Alltså jag gjorde inte fel eller så men jag bara försvann, för nästa gång jag medvetet tänkte upptäckte jag att en tjej (Aprile!) från "andra gruppen" stod bredvid mig, och på andra sidan salen stod de jag hade i min "grupp" och halvt skrattade... Haha. Så jag hade kört vidare - med den "andra gruppen" då.

Utan att ens reflektera över det. Helsjukt.

Just då var det mest kul och lite pinsamt. Haha (dock fick ju en del ett gott skratt :P)... men nu i efterhand måste jag säga att det var ganska häftigt.

Tjingeling.

Over and done. And now I am up-side-down.

Långt inlägg... men ni behöver inte läsa. Dock måste jag skriva av mig.Så var det över. Audition för att eventuellt få möjligheten att bli en utbildad aerobic-/stepinstruktör på Gerdahallen är över.

Tecken på nervositet:
- Kalla händer
- Varmt ansikte/huvud
- Torr munhåla (vilket resulterade i något stela leenden de första tio minuterna :P)
- Huvudvärk efteråt. Ingen extrem, men lite.

Gick det bra? Jo... mja. Det är svårt att ge ett rationellt svar på den frågan. Både ja och nej?
Det jag är minst nöjd med är väl att jag inte kunde klämma fram något unikt om mig själv. Tydligen var det inte så seriöst heller så jag kunde ju ha dragit till med att "jag äger inte ett enda par jeans"... men nu är det för sent för sådant. Jobbigt bara att man kommer på sådant efteråt. Höhö.

Och hur gick resten?

Alltså... jag körde ju mitt race. Så som jag brukar göra. Jag gör mitt bästa, kör slut fullständigt på min energi och lite mer. Njuter av varje steg, ler för att det jag gör gör mig alldeles överväldigad, och inte för att man "ska" le. Jag försökte uttrycka glädjen ända ut i fingertopparna. Jag gjorde mitt allra yttersta, och mer kan jag ju inte göra!?

Så hur gick det?

Jag vet inte hur jag ska svara. Jag tycker väl att det gick bra, för jag anser att jag besitter många bra karaktärsdrag och egenskaper som jag vill att en instruktör ska ha, och några försökte jag ju såklart frambringa. Dessutom är jag ambitiös, driven och jag vet att det är detta jag vill... Men vad tycker "juryn"? Hur upplever de mig? Vad tycker de om mina rörelser? Är jag för hoppig till exempel? Hur tycke dem att en instruktör ska föra sig?

Ni anar inte hur många frågor som flyger omkring i mitt huvud. Och jag måste vänta ända till måndag. ÄNDA TILL MÅNDAG. Oh, when the sunrise is due on Monday morning I will probably have killed my family and friends.

... Det abslolut hemskaste är ju att jag tidigare tagit detta för givet. Kolla in kategorin till exempel. Pinsamt! Men jag tror så här: Det är detta jag vill (och har velat sedan jag lämnade in min intresseanmälan), och då får jag ju tänka att jag redan har nått målet eftersom jag måste planera hösten efter detta, vilket jag har tänkt och gjort hela vägen. Sedan har ju så många frågat om jag ska gå utbildningen, och jag har väl svarat "ja, om jag klarar audition!", men för alla andra har det också varit självklart. De tycker liksom att det passar mig som handen i handsken - och detta har gjort mig ännu mer självsäker - just det faktum att så många tror på mig. And I have been soooo stupid. Not to believe them, but to have taken it all for granted.

Jag kan heller inte undkomma det faktum att jag kommer bli jättebesviken och ledsen om jag inte får. Nu är jag ju så inställd på detta... just för att jag till hundra procent vet att jag vill vill VILL. Och om jag nu skulle ta vatten över huvudet så är jag van vid att hålla andan, jag kommer klara det. Jag vet det. För jag kämpar för det jag vill, eftersom jag vet att det jag vill är verkligen det jag vill. Get it?

Nighty nighty.

ZUMBA på Sveriges ledande träningscenter


Det var svårt att hitta något som påminner om zumba à la Gerdahallen... men här finns två stegsom är med ^^


Det nya träningssättet som förra måndagen hade premiär på Gerdahallens höstschema är Zumba!
Många känner förmodligen igen detta träningssätt från TV-shop, men jag skulle inte vilja säga att jag finner några särskilda likheter där emellan. Några steg kanske, men inte riktigt konceptet.

Gerdahallen är det inte "GÅ NED I VIKT!", som förmodligen många tror att man gör eftersom så många som 350 pers var där första gångern, och ca 200 i måndags. det handla om att ha roligt och träna för att det är sunt på många olika sätt.

Man dansar till åtta låtar som var och en "symboliserar" en viss dansstil, så som merengue, salsa, reggaeton, calyptso, cumbia, samba, quebradita och african (tor jag). Och i dessa olika stilar finns det då olika karaktäriska steg som man lär sig och sedan gör efter varandra. Totalt sett är det alltså inte en hel koreografi (alla åtta låtar tillsammans) i block, utan det är åtta oliak små koreografier. För övrigt är de relativt lätta att lära sig, samt att det finns olika intensiteter som man kan utföra rörelsen på.

Personliga åsikter?
Det är väldigt roligt, det kan jag inte neka. Det var dessutom en aningens spännande eftersom själva träningssättet skiljer sig en del från exempelvis det sätt som aerobic och step är uppbyggt på. Dessutom var ju de flesta stegen relativt nya för mig!

Dock är det inte riktigt min stil, om man säger så - även om det var väldigt roligt. Man blev absolut svettig, men i och med att det var så mycket folk kunde man inte riktigt röra sigså mycket som man kanske hade velat.

Jag ser det lite som afro... något jag kommer gå på ibland, men inte regelbundet.

BESÖK Gerdahallen och prova ZUMBA. Måndagar 17:15 i Mellansalen och 11:15 på tisdagar i centrumsalen. Se schema här. Glöm för all del inte att vara där en halvtimme innan (sharp) för att få en biljett. Detta infördes på grund av det stora antalet människor som gick på detta. NU GÅR MAN DOCK IN SOM VANLIGT - PRECIS SOM PÅ ALLA ANDRA PASS - UTAN ATT HA BILJETT.

Auditionvibbar


There are many shining stars, and I'm only onw of them.Så var det snart dags. Dags för the day of the doom. Audition på Gerdahallen för att förhoppningsvis kvala mig vidare till självaste utbildningen. Imorgon it is.

Från början kände jag att det var ganska självklart att audition skulle gå bra... jag t.o.m skapade bloggen till utbildningens ära. Nu inser jag att det kanske var ett djärvt drag - jag har ju inte alla ess på hand.

Jag vet att jag är duktig på att ta koreografi, att jag vet vart jag har min kropp, att jag älskar dansaerobic, step och allt där emellan samt att jag utstrålar glädje och energi. Men tänk om de andra 35 (vi är tot 36... tror jag) är lika bra, eller bättre? Vad är det som säger att just jag kommer bli en av de 15-18 som får möjligehten att bli en av Gerdahallens instruktörer?

Och tänk om "juryn" kikar på sådana kvalitéer som jag inte har. Eller att de läser innantill på den lilla intresseanmälan som vi fyllde i, och inte gillar det som står. Tänk om det faktiskt inte går så väl som jag hade tänkt mig redan i slutet av juli. Eller rent av i april då jag fyllde i den.

Nu har jag så inställd på detta så att jag kommer bli - indeed - ledsen om jag inte klarar audition.

Vad jag kan göra är att bara gå in där, riva av koreografierna och njuta av dem - precis så som jag brukar. Köra som jag brukar, le som jag brukar (och inte le för att man ska le, utan le för att jag faktiskt tycker att det är roligt!!). Och med andra ord - kämpa! Det är vad jag representerar... att kämpa, inte ge sig och gå in för det till 110 %.

Jag ska gå in med förhoppningar om att jag klarar det, för det är målet. Det är vad jag vill. "Your wish is my command", är det inte så man säger? Well, so be it.

"I farten" är min refrängFina EkologihusetPuh. Nu äntligen pustar jag ut efter denna LÅNGA dag.
09:00-12:00 föeläsning
12:15-12:45 lunch
13:15-15:45 info om dator o dyl.
17:15-18:10 Zumba (kommer ett inlägg!!)
18:15-19:10 Step
19:50-20:00 middag
20:00-20:25 Uthämtning av paket från Bubbleroom
20:30-21:50 Plugg
21:50-22:25 dusch och mailcheckning
22:25-NU      Plugg

... Ja, så vart det med det och det lär blir samma tempo imorgon... och nästan samma tempo på onsdag (vilken jag återkommer till). Men det har varit kul och jag har fått vara i farten hela tiden, vilket jag tycker allra allra bäst om. Att vara rastlös är väl mitt enda problem.


På vägen till Gerda från Campus så stötte jag på dessa galenskaper.


Nästa inlägg kommer antingen handla om auditionkänslor, zumba eller eventet jag ska på på fredag!
Toodles.

Nationspremiär (för moi)God morgon!

Bakis? Haha, nädå. Så skulle jag aldrig vilja spendera en dag - plus att jag dricker aldrig en droppe (me not like alcohol).

Kvällen i stora drag:

1. Cyklade iväg till Helsingkronas nation (i Lund alltså), mötte ett stort läkargäng där jag kände några som snackade om något betalbevis?!
2. Cyklade hem och skaffade detta.
3. Cyklade tillbaka och stod ensam (!) i kö i drygt en timma. Plus att den jag helst ville träffa (Sanna :P) var tvungen att gå... Attans. Dock sa hon att det var helt galet nice där inne, och jag menar - nu när jag ändå hade köat så länge kunde jag ju inte cykla hem!?
  Snart började någon norska framför mig som gick master i något prata med mig... så slapp jag känna mig så mobbad. Haha. Sedan var det en patetisk läkarnovisch som redan hade försökt komma in fyra gånger men inte fick för att han var för full. Pinsamt!
4. Jag kom in och visste varken ut eller inte. Först gick jag lite osäkert runt och sedan blev det ett toalettbesök i brist på annat. Därefter fann jag faktiskt en jag kände men som redan dansade med en kille... uhm ja. Jag ville inte störa - så kan vi säga.
5. Jag dansade själv och sedan kommer kille No. 1 som inte var jättecharmig, men snäll. Efter 15 min var han trött i benen (haha... du vet inte att du har en vältränad tjej här), men jag fortsatte dansa.
6. Kille No. 2 kommer som jag sedan dansar med till 01:15. Haha. Han var faktiskt grymt snygg. Synd bara att man inte vet namn...No more details ;)

Men det var sjukt kul, även om jag i princip var där själv. Och själva atmosfären på nationen var jättebra. Självklart var det väldigt väldruckna människor där, men de ignorerar man bara medan man tycker synd om dem för att de inte vet var gränsen går...

Dock ska jag inte ut "själv" nästa gång... för hur man än vrider och vänder på det är det alltid roligare med någon man känner.

Toodles

Veckan, Hälsningsgille och nationsinskrivning


Astronomihuset. Är aldrig där dock. Den såg bara så ståtlig ut bredvid BMC där jag skulle invänta Sanna, så jag ville ta en bild på den!


Halloj!

Nu har jag hunnit med en vecka på uni, pratat med nytt folk, varit på föreläsningar och lärt mig förvånadsvärt lite... förutom idag kanske. Men sådant får man kanske räkna med!? Som sagt... det finns väl en anledning till att man får mvg - fast det är typ först nu man märker det. Och om man vill envisas med att se det från den "ljusa sidan" så får jag ju en lugn början med måttligt plugg.

Förutom föreläsningar har jag hunnit med träning (såklart!) och nu är det inte mer än ca fem dagar kvar till instruktörsaudition - bara det ska bli skoj :D Jag längtar tills nästa vecka, även om jag slutar 16:15, 16:15, 16:15, 12:00 och 17:00. Dessutom händer det annat skoj på fredagen som jag kommer berätta mer om nästa vecka!

Idag efter föreläsningen, vilken hölls av en gotländsk professor i mikrobiologi (ja, man förstod vad han sa), så gick jag och fina Sanna till Lunds nation - där det (ren kuriositet)* stank öl och cigaretter - och skrev in oss ;) Numera är jag äkta student alltså, på papper i alla fall.

Och jag kanske ska på nation ikväll tillsammans med läkarstudenter...


Därefter gav vi oss iväg till AF-borgen där det var Hälsningsgille (=en massa olika organisationer och företag delar ut grejor och godis). SJUUUKT mycket folk. Sedan tog jag mig hemåt.

Ett trevligt avslut.
Nu ska jag nog kolla igenom veckans anteckningar, sedan får vi se vad som händer. Vika reklam ska jag i alla fall inte göra - min sista söndag var förra söndagen och igår hämtade de utdelningsvagnen.

Trevlig fredag!

*En kul grej som min "kurslärare" tycker om att utnyttja.

Kusmi téer Del 4 (utvärdering)

Del 1, del 2, del 3

Ok. Dags för den efterlängtade (?) sammanfattningen om dessa Kusmi téer. Ni måste ju undra vad som var så speciellt med dem? Varför min nyfikenhet växte? Varför jag köpte fler? Kommer jag köpa det igen? Varför/varför inte?

Vad vart speciellt med Kusmis kreationer?

Ja, för de första smakade majoriteten mer än vad te vanligtvis gör… tycker jag i alla fall. Såklart finns det ”vanligt” te som också har lika mycket karaktär som Kusmi, men nu ser jag generellt på detta. De doftade dessutom mer och det gjorde dem lite mer intressanta.

Varför köpte jag alla (förutom en som jag ska smaka)?

Första intrycket var totalt sett bra – de var något alldeles extra faktiskt. Och jag blev ju ganska kär i smaken Be Cool… och då tänkte jag att det kanske fanns fler smaker som jag kunde få en crush på. Det var lika bra att smaka alla kände jag, för att stilla nyfikenheten helt enkelt!

Kommer jag komma hem med dem fler gånger då?

Mja, i så fall mina favoriter. Även om de var något alldeles extra så är det ändå inte värt 98 kr/hg som de faktiskt kostar. Det är lite mycket… men man skulle ju kunna önska sig det. Eller möjligtvis ge det som en present till någon, eller någon gång lyxa tills sig lite. Men än så länge räcker ”engångspåsarna” för mig, vilka jag provat nu för 7 kr/st.Vilka är mina favoriter nu då?

Be Cool, Detox, Sweet Love, Anastasia och St. Petersbourg. Begär ni prispall? Om ni nu gör det så har jag faktiskt gjort en prispall med en första plats, två silver och två brons. Hehe.

PS: Jag har ännu inte smakat den sista DS

 


Onsdagens slutsatser

 

Dagens slutsatser:

- Betyg är inte bara betyg. Det fanns ett skäl till att jag fick mvg i Gentekink/mikrobiologi, vilket jag känner av nu i början av uni-kursen "Cellbiologi".

- Jag förundras fortfarande över att jag känner mig så balanserad inombords. Och när jag dessutom skrivit den det och berättat om mitt mentala tillstånd för bloggosfären så känner jag mig ännu mer balanserad. WOW-känsla varje dag. Inte minst nu på kvällen efter dansaerobicen med undersköna underbara Anna.

- Biologihuset är inte lika charmigt som Ekologihuset.

- Att sluta 16:15 och direkt fara iväg till Gerdahallen är himla trivsamt... att konka på två väskor är däremot inte lika trivsamt.

- Ju fler dagar det går på uni, desto fler lär man känna (obviously).

- Det enda som är svårt (hitills) är svårt med labbandet är att få in "steril-tänkandet". "Öppna, bränn, utförande, bränn, kork på".

- 3 kr-kaffet är tunt.


RSS 2.0