Dockan a.k.a dansevent


Bilden är lånad från Skånes dansteater

Idag ska jag på ett superskoj event i Malmö med två Gerdabuddies (AC och Tess), Västra hamnen, s.k. Dockan. Där har Skånes Dansteater en föreställning utom hus som inkluderar allt från dansar till simmare till klättrare – och är helt gratis!

Så här skriver de själva på deras hemsida:

Det är en ny tid i Dockan. Genom historien har platsen gått från hav till land, från industri till privat boende och urbant fritidsområde. För fem år sedan flyttade Skånes Dansteater till Dockan. Nu är det tid att fira!


Skånes Dansteater välkomnar dig till en storslagen utomhusföreställning i samarbete med simhoppare, konstsimmare, dykare, klättrare, musiker, körerna Svanholm Singers och Aquarello, Limhamns Brassband och dansstudenter från Skolen for Moderne Dans. Till Skånes Dansteaters jubileum firas Dockan och dess historia av över hundra medverkande. En unik upplevelse som även bjuder på specialskriven musik, film och videoprojektioner.

För regi och koreografi står den välmeriterade koreografduon Dansdesign -  Leif Hernes och Anne Grete Eriksen som bl. a. var ansvariga för invigningen av OS i Lillehammer och som sedan dess genomfört flera spektakulära platsspecifika utomhusföreställningar. Till vardags är de även verksamma vid Konsthögskolan i Oslo. Föreställningen innehåller projektioner av videokonstnärerna epí och nykom-ponerad musik av Bjarne Kvinnsland.

Föreställningen har fått ekonomiskt stöd från Region Skåne, Malmö Stad, Wihlborgs, JM och PEAB.

DOCKPLATS 2010 spelas den 9-12 september kl. 20.30 i Dockan, Malmö.
Fritt inträde. Enbart ståplatser.
Föreställningen är ca en timme lång.
Det kommer såklart bli bilder (hoppas jag i alla fall)!
Toodles

Kommentarer
Postat av: Matilda

Du är coolast

och vackrast.

och finast.

och bäst.

och magisk.

och otrolig.

och älskvärd.

och tok bra.

och universums bästaste mest underbara.

2010-09-12 @ 15:14:49
URL: http://matildamodigh.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0