ZUMBA på Sveriges ledande träningscenter


Det var svårt att hitta något som påminner om zumba à la Gerdahallen... men här finns två stegsom är med ^^


Det nya träningssättet som förra måndagen hade premiär på Gerdahallens höstschema är Zumba!
Många känner förmodligen igen detta träningssätt från TV-shop, men jag skulle inte vilja säga att jag finner några särskilda likheter där emellan. Några steg kanske, men inte riktigt konceptet.

Gerdahallen är det inte "GÅ NED I VIKT!", som förmodligen många tror att man gör eftersom så många som 350 pers var där första gångern, och ca 200 i måndags. det handla om att ha roligt och träna för att det är sunt på många olika sätt.

Man dansar till åtta låtar som var och en "symboliserar" en viss dansstil, så som merengue, salsa, reggaeton, calyptso, cumbia, samba, quebradita och african (tor jag). Och i dessa olika stilar finns det då olika karaktäriska steg som man lär sig och sedan gör efter varandra. Totalt sett är det alltså inte en hel koreografi (alla åtta låtar tillsammans) i block, utan det är åtta oliak små koreografier. För övrigt är de relativt lätta att lära sig, samt att det finns olika intensiteter som man kan utföra rörelsen på.

Personliga åsikter?
Det är väldigt roligt, det kan jag inte neka. Det var dessutom en aningens spännande eftersom själva träningssättet skiljer sig en del från exempelvis det sätt som aerobic och step är uppbyggt på. Dessutom var ju de flesta stegen relativt nya för mig!

Dock är det inte riktigt min stil, om man säger så - även om det var väldigt roligt. Man blev absolut svettig, men i och med att det var så mycket folk kunde man inte riktigt röra sigså mycket som man kanske hade velat.

Jag ser det lite som afro... något jag kommer gå på ibland, men inte regelbundet.

BESÖK Gerdahallen och prova ZUMBA. Måndagar 17:15 i Mellansalen och 11:15 på tisdagar i centrumsalen. Se schema här. Glöm för all del inte att vara där en halvtimme innan (sharp) för att få en biljett. Detta infördes på grund av det stora antalet människor som gick på detta. NU GÅR MAN DOCK IN SOM VANLIGT - PRECIS SOM PÅ ALLA ANDRA PASS - UTAN ATT HA BILJETT.

Kommentarer
Postat av: Marias kakburk

Tack snälla:)!

2010-09-08 @ 20:01:34
URL: http://www.hemmetsjournal.se/mariaskakburk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0