If that's it - I'm outta here


Hmm...

Jag har börjat tänka om... inför framtiden.

Jag vet att jag är på rätt väg vad gäller min utbildning. ´Biologi är vad jag är bra på, särskilt MOLEKYLÄRbiologi, vilket jag läser. MEN - vill jag verkligen bli forskare??? Är jag tillräckligt devoted?

Nu undrar ju ni "vad har tagit åt denna människa??", för jag har velat bli forskare sedan jag var 13 år tror jag. Men mitt sommarjobb har öppnat upp ögonen på mig. Jag tror inte jag vill offra mitt liv för det. Att vara doktorand är supertufft, och jag har mött många människor i de högre rangarna som givetvis också har det jättetufft, om inte tuffare. Att vara forskare/professor är snarare ett liv än ett jobb.

Och mitt liv är inte forskning. Det vill jag ha som yrke.

Jag är inte rädd för att det är tufft, för att det är en utmaning. Jag är snarare rädd att i framtiden säga:

"In Madrid I used to go swimming all the time but lately... you know... for like half a year xD I haven't had time to do that because of all work".

I mitt arbetsrum sitter en spanjor som jag har pratat lite med då och då, och detta sa han igår. Och som ni vet är träning min livsstil - that's what I do - men jag vill inte kunna säga detta om något!! Jag vill inte ha mitt jobb som ursäkt för att jag inte hinner eller kan göra det som jag älskar.

Så är forskarlivet något för mig? Hm... kanske inte. Vi får se. Jag läser en master också, men om jag kommer doktorera är numera en fråga för mig. Kanske hade ett 8-16 jobb passat mig bättre...!? För mitt liv ska inte gå ut på att jobba. Mitt liv ska gå ut på att leva. Göra något som jag gör passionerat och mer än gärna.

WSJ - comin' soonVilket spektakel!

Jag är typ aldrig hemma xD Ständigt på springande fot. Är jag inte på jobb så är jag i Bjärred och övar dans inför World Scout Jamboree 2011 (som kommer motsvaras som Skånes fjärde största stad när det är färdigbyggt!), och är jag inte i Bjärred så är jag på Gerda. Puh.

Det är hyfsat hektiskt och intensivt med alla bussar som ska passas, mat som ska planeras... ombyten av kläder och ditten och datten. But I am havin' the time here!!

Jag njuter av all rörelse. Det är så roligt alltihop, även om det stundvis blir lite jobbigt. Träningsvärk, blåmärken, trött, långa dagar... Men mesta dels så är jag frisk som en nötkärna, och sugen på att lära mig mer och mer och mer. Svettas. Dansa. Uttrycka. Nya vänner.


SNART är det WSJ... i slutet av juli och i början av augusti är det show-dags. Tre gånger ^^. Inför 10 000 - 50 000 pers. DET är en ORDENTLIG PUBLIK. Tyvärr får jag varken lägga ut klipp, dans, foton eller låtar så allt är HIMLANS HEMLIGT. Hehe. But believe me, it's gonna be one hell of a time :D

Kommer säkert lite material efter den 6:e augusti.
Detta ska bli hur häftigt som helst :)

/Alexandra

Mitt (sommar)jobb i bilder.Haha xD mikroskop under cover (alt undercover xD )Ta fram mina prover som jag ska använda.Skaka lilla provröret. Snarare vända upp och ned sakta sakta. 20 ggr.Applicera 200 mikroliter med snabbpipett i s.k. brunnar.

Och så räknar man i mikroskopet. Dock inte "under cover". Höh.
RSS 2.0