Ingen sprit på 20 år

OBS: Långt inlägg. Det handlar om en liten hjärtefråga of mine, och något som gör mig lite speciell :P På ett bra eller dåligt sätt? Whatever!


Källa: Här

Jag fick nyligen kommentar från en anonym... jag har inte den blekaste om vem det kan vara... men så här löd kommentaren:

"Vad tycker du om beslutet att inte dricka innan 18? Torrt eller karaktärsstarkt? Och vad är ditt bästa tips för att stå emot grupptrycket?"

Min spontana åsikt är att det är skitbra att inte dricka innan 18!!! Jag menar, innan 18 är det ju till och med olagligt. Men numera, i dagens samhälle, dricker väl alla innan 18 eller har jag fel!?

Det har inte jag gjort i alla fall. Jag är 20 år och har inte druckit ett glas i hela mitt liv*. Aldrig har jag varit full heller. Inte har jag heller satt min fot på Systemet, och jag skulle aldrig få för mig att "langa".

(Och det bästa med allt - JAG STÅR FÖR DET).

För några dagar sedan, efter mina fyllda 20, frågade en kompis mig om det där med sprit inte var en sak som tillhörde "detta-måste-du-ha-gjort-innan-du-dör". Kort och gott antar jag att han menade att dricka sprit hör till en av grejorna som skall göras!? Öh...!? Okej. Eller inte. Tyck du så, men det gör icke jag ^^.

Jag vet inte. Folk må tycka jag är tråkig som inte dricker. De frågar alltid varför... Jag svarar då: Jag har inget motiv att dricka. Jag tränar för att det förgyller mitt liv, jag pluggar för att ha en framtid, jag sover för att få energi, jag går i högklackat för att jag tycker det är snyggt. Jag vill dricka för att...!?

Ni förstår vad jag menar med "motiv".

- Jag tycker inte att alkohol är gott, och tro mig... jag har surplat. Vin och öl är allmänt blä. Resten är antingen för sliskigt sött eller frätande starkt.
- Jag har inga problem att vara den jag är och stå för den personen, så jag behöver inte dricka pga ett dåligt självförtroende. Dessutom har jag alltid roligt ändå :D *Dancing queen...*
- Jag vill inte heller tappa kontrollen över mig själv. Göra dumma grejor, säga dumma saker, vara allmänt dryg och överdriven... (Observera att jag kan få en knäpp och fnittra löjligt mycket och vara dryg nykter... xP)
- Jag vill inte dricka för problem som finns i mitt liv. Jag löser dem. Jag gömmer inte undan dem.
- Jag dricker inte heller för att "vara social" som det så fint heter. Jag kan väl lika gärna dricka coca cola eller ramlösa!? Dricka som dricka. Att vara social handlar f*n heller om vad man har i glaset, utan att man pratar/dansar med folk!?
- Jag vill inte dricka för det kan förstöra min träning. Träning och alkohol går inte ihop... (ok, ett glas vin eller öl spelar nog ingen större roll med så kopiöst som studenter kan dricka... shit, det sabbar om något!) Och så vill jag inte heller förstöra mina njurar och lever (som man kan göra om man såklart dricker FÖR mycket. Inte ett glas vin i veckan. Kom ihåg - allt är relativt!)

Osv osv. Listan kan göras lång.

Så är man torr eller karaktärsstark om man inte dricker innan 18 år fyllda? Tja. Jag vet inte vad jag ska svara på den frågan. Att dricka alkohol tycker jag mer handlar om vad man själv tycker om alkohol. Torr behöver man ju absolut INTE vara. Jag har då aldrig fått höra att jag är torr, kanske har folk sagt det bakom min rygg, well so be it. Jag skiter i vilket.

Dricka bör man ju inte göra enligt lag före 18. Att inte göra det kan nog vara karaktärsstarkt då de flesta andra dricker, och trycker de upp alkohol i huvudet på en får jag nog säga att man är stark om man säger nej. Sedan om man väljer göra det efter 18 år fyllda har nog mer med ens motiv att göra. Tycker man det är gott, så fine. Jag dömer absolut ingen!! Alla de jag umgås med dricker liksom, och de är hur goa som helst :)


I am me. And that is always enough.Tips för att stå emot grupptryck? Ja. Ta dig en funderare om varför du avstår från alkohol. Har du motiv så blir din åsikt oftast starkare. Man måste veta - tycker jag - varför man gör eller inte gör något, rent generellt om det mesta. Och egentligen ska ingen ifrågasätta ditt agerande, men om de ändå gör det och du vill förklara så berätta varför du inte vill. Stå för vad du tycker helt enkelt. Det låter förmodligen enklare än vad det är... men jag har alltid vetat varför jag inte vill och jag berättar det med en bestämd röst. Klarar du det första gången blir det därefter bara lättare och lättare. Visst har det väl varit småjobbigt att säga nej ibland men jag vill ju inte, och jag tänker inte låta någonannan bestämma om vadj ag ska göra och inte göra!

Och är dina vänner förstående så kommer de acceptera din åsikt och sluta tjata - tror jag. Det har mina gjort i alla fall. Frågar de idag ger jag bara mördarblicken, så slutar dem ;)

You go for it :D

Visa lite guts. Att du faktiskt INTE tänker dricka alkohol.

*
Ok. Jag ljuger lite. Jag har druckit och varit berusad. Jag lyckades, olyckligtvis, klunka Whiskey när jag var blott två år. Men jag räknar inte med det eftersom jag inte minns det alls och eftersom det var en olyckshändelse. Som lite kuriosa kan jag ju nämna att jag ville lägga pussel med mina föräldrar hela natten. Bakfull? Inte ett dugg. Höll dock på att dö av andnöd. Tror jag det, så som det kan bränna i halsen!

Källa: härLite London-shopping

Hej ^^ Har ni en trevlig Halloweenhelg? Observera att den riktiga Halloween-dagen först är imorgon ;) Well, jag tror inte att jag kommer visa upp all min London-shopping (är dock icke en omöjlighet...) men här är lite i alla fall. Smycken och min otroligt fina julgranskula från Harrod's - dock ser den ju otroligt mycket bättre ut in real. Ahh... den kommer vara finast i julgranen kan jag ju lungt säga!!

Hope you like it. I do ^^


STOR London-Bildbomb

Här kommer en sammanfattning av min fantastiska weekend i London, vilket gjordes så underbart fin tack vare min fina, älskade mamma och mina fantastiska morföräldrar!!

Torsdag


Tunnelbanan var sannerligen en överväldigande upplevelse... flygresan till Heathrow gick hur bra som helst! Landade runt 09, lokal tid.


Ett av de få höghusen jag såg... Höghus är mer NY's grej :P Observera det fina vädret!!


Vi promenerade runt lite...


Bland annat på Oxford Street där jag hittade rena rama himmelriket. NIKE TOWN!!! Under första besöket köptes inget, men under det andra besöket (lördag) så handlade jag upp mer än 1/4 av det jag hade tagit med mig. Ups.


Min mamma beskrev mig som "stirrig" där inne. Tror f*n det. Jag blev ju helt till mig när jag gick in i ett fyra-våningar-högt Nike Heaven xD


Ein stour Nikee skou.


Japp. Jag=Nike-paparazzi.


*Ögonen tindrar*


Snart lämnade vi Oxford Street och rörde oss mot Regent's Street där man bland annat finner otroliga Hamley's. Barnens lekpalats. Det var sjukt. Otroligt många rulltrappor, och affärsbiträden överallt som lekte med leksaker, visade hur olika ting fungerade, underhöll en... you name it.


Min lilla mamma <3


Sedan bidde det Trafalgar Square och allt vad det innebär.


Öhh... hur bygger man något sådant? By the way. Det var förvånadsvärt lite folk och duvor på plats :O
Senare blev det Picadilly Circus (tror jag) men där fanns värsta byggställningen så ni får ingen bild på det ^^


Yeah. That théâtre is so me.


Här inne blev det en del lunchfikor (på olika Starbucks caféer!) :P Fast första gången blev det bara "hitt" kaffe. A large black americano, comin' right up sista'.


No comments.


Därefter knallade vi upp mot Oxford Street igen. Primark, besök 1. Finns inte fler bilder här ifrån men jag lovar... det är HYSTERISKT!!! Sjuuuuuuuuukt mycket folk. Dock är alla så artiga. Underbart artiga. Varje gång jag råkde stöta ihop med någon var det alltid engelskmannen/-kvinnan som sa "sorry" först, även om det inte var dennes fel. Generellt sett är de så propra och artiga och framförallt tillmötesgående och trevliga. Jag blev kallas både dear och darling exempelvis.


Jaja, mobba inte mina småpåsar. Nästa Primarkpåse blev HUGE :P Jag fann även Forever21 där det bidde lite finshopping. Där inhandlades mina nya 14 cm-darlings till exempel.


Snart närmade sig middagstid och vi gick tillbaka till Hotellet, som låg i Bayswater, mycket nära Hyde park och tunnelbana (Queensway).


Rekommenderas!! The Blackmore Hotel.

Fredag


Fredagen inleddes med en promenad genom Hyde Park. Slutdestination: Harrod's.
Observera det fina vädret.


Öh ja. Något.


Jag såg London Eye vid ett tillfälle och zoomade in så långt det gick... därav bildens kornighet.


Nära (vid?) Hyde Park Corner apade jag mig inne i ett typiskt engelskt telefonbås. Det är obligatoriskt.


Toalett XD


Mmm... man vet att man är i Knightsbridge (där Harrod's ligger) när man går nedför gator med samma affärer som på Regent's Street. Mormor tycker det var lite kul med Harriet's Street (då hon heter Harriet, obviously!)


TADAAH. Förmodligen pampigare på kvällen och utan gatuombyggnader...


Kompis inne på Harrod's lekavdelning.


Det fanns mycket att fota på de olika våningarna. Det var så sjukt fint alltihop. Jag gick dock loss med kameran inne på julavdelningen ^^ En del av hem-och-inredning.


Jag dog där inne.


Köpte bland annat en finfin julgranskula med mig hem ^^


Rött ^^


Och efter Harrod's blev det Oxford Street återigen. Här fikas det på Starbucks. Black Americando och Carrot Cake (sjuuukt god).


OCH jag gick loss på Primark i drygt 2,5 timmar ^^...


På kvällskvisten bar det iväg till Theatre district där musikalen Lion Kind vankades... men först...


Wellington Restaurang. Jummy vad gött. Åt Haddock fishcakes med goda fina små potäter. Jag vet, det låter inte så gott men det var himmelskt!


Glömde fota maten. Så jag fotade vattnet istället. Ja... jag vet, patetiskt.


Lyceum Theatre.


Jag fick ingen bra bild på själva teatern... men det var som en RIKTIG teater. Själva musikalen var helt fantastisk. Rekommenderas varmt. Britterna kan det här med musikal... Jag fick rysningar av allt möjligt. Musiken, dansen, skådespeleriet, dräkterna. Oh. Så fint. Se sneakpeak här.


Hemvägen var smått kaotisk.


Som ni ser går vi mitt i gatan bland alla bilar. Jag vet inte vad som for i mina morföräldrar... men huligangangstrar blev de i alla fall. Tur att de inte började klättra på bilarna och välta soptunnor och annat...

Lördag


Lördagen börjades med Camden Market i Camden Town. Ett enorm marknad vid Regent's Canal, mysigt!!


Observera det fina vädret.


Camden Town var en uhm... annorlunda del av London.


Som sagt.


Tung-mamma i underjorden. Tips: lägg märke till fönstrets spegelbilder.


Kvällen avslutades något speciellt :P Vi skulle äta på Hardrock Café vid Hyde Park Corner... och vi hade ju inte en tanke på att förboka bord. How stupid. Det kryllade av folk och vi fick givetvis vända om. Circle Line var stängd för ombyggnad... och för att komma hem hade vi varit tvungna att byta line tre gånger. Vi ville icke detta och gick hem. Tre timmar efter att vi gått ut för att äta blev det mat på en skrik restaurang i Bayswater xD Floppelihoo. Jaja, ,men vi såg i alla fall delar av London som vi inte annars hade sett!

Söndag


Vi började med att packa och därefter blev det *trumvirvel*...


... nothing other than THE British Museum.


Jag gick loss inne i den egyptiska avdelningen... O.O I loved it!!


Sten och tecken som är flera tusentals år gamla. Det är så häftigt.


Some awesome chicks ^^


Nämen TJENA Ramses II.


Som sagt. Fräckt!!!


Vi tog också en sväng inom Grekland :) Bilden visar dock British Museums fantastiska tak!!


Ja, jag bjuder på denna bild. Mamma ville så gärna. SOM hon har tjatat om den där j*vla björnen Paddington.


Well. Det var det enda vi hann med under söndagen. Men med facit i hand hade vi ju hunnit med bra mycket mer... To be continued.


På Heathrow skedde den sista shoppingen. Halvtråkig terminal dock. Hade ju hellre varit i 5:an än 3:an :P


Vi åt god italiensk middag. OBS: ölen är icke min!!


Gott huh!?

Det var den sista bilden från Londonresan som gjordes till min ära ^^. Det var fel på planet´, så istället för att vara hemma framåt 22 under söndagen var jag hemma halv fem på måndagens morgonkvist. *Harkel*

Mycket shopping, mycket skratt, många mysiga fikor.
Många Londonbor, bilar och affärer.
Många slantar fattigare, men upplevelser rikare.

Särskilt tack till min mamma som delade resan med mig. Du vet att det betyder mycket för mig!! Och en stort tack till mina morföräldrar som var med som kuligt sällskap, tunnelbaneplanerare och kartläsare ^^

I wanna go back soon.
20 år - LONDON HERE I COME!!
Jaha ja... så har man gått och blivit 20 år.
Fyllde igår ;) 18 oktober. OCH det känns, det vill jag lova. Vaknade upp med en skum höft. Ja alltså... den gjorde lite ont!!! Det är åldern som kickar in - JAG LOVAR!!! Skämt åsido... det är nog inte åldern som orskar höften. Så jädrans gammal är jag ju ändå inte.

Ett roligt sammanträffande bara.

Jag firades i söndags med paket och tårta och hela köret. OCH PRECIS som vanligt blir jag så oerhört bortskämd av min närmsta familj. Det är sjukt vad bortskämd jag är... på alla sätt och vis!

Och inte nog med det - idag på Gerdahallen, innan jag skulle dansa fick jag hela TRE paket från mina fina träningskompisar. GULLIGT or what? Ja, och så fick jag ju dansa på scenen med finaste Anna... även om jag gjorde bort mig xD

Ja, och igår på facebook... så himla många gratulationer och även sms :) Och överraskning från mamma på min riktiga dag (god och tuggummi obviously!)

Jag är egentligen rädd för att bli bortskämd. Främst för jag är rädd för att jag inte kan visa tacksamhet. Det blir så jobbigt om man får för mycket, för oftast resulterade i att jag får dåligt samvete :/ Men men... får väl försöka visa tacksamheten mer helt enkelt!!

       
(Bilderna är från min språkresa-07)

Och den bästa födelsedagspresenten EVER är ju Londonresan som jag ska göra med (främst) mamma med också med mina morföräldrar :) Och vi åker imorgon. 07:45 flyger vi från Kastrup. OHHHHHHH!! Det ska bli så himla kul.

Mindre kul med missade träningar, missade tentapluggtimmar med mera. But it will be worth it. SÅKLART :D

Beyoncé live at Glastonbury

Detta är det bästa jag någonsin sett på youtube.

Klicka på den fantastiska bilden här nedan, tagen från Beyoncés officiella hemsida.


B-toy


Källa

A boy doesn't want a toy until another boy wants to play with it. It seems.
When noticing so, you better raise your hand and show who's in charge.

And when they realize they can't have you, they simply turn around, being sour.
Lovely. Isn't it!?


Trio trouble

Ska jag aldrig få tycka om att arbeta i grupp?

Varför blir jag alltid missnöjd av att jobba i grupp?

Varför kan jag aldrig aldrig aldrig få ändra min uppfattning om grupparbete - att det faktiskt kan bli lyckat?

Jaja, visst. Jag har väl hyfsat höga mål vad gäller studier... men kan något inte göras bra någon gång!? Varför känner jag alltid att jag borde göra allt själv för att det ska bli tillräckligt bra? Så j-vla höga mål har jag ändå inte. De är faktiskt realistiska.

I torsdag labbade jag i grupp med två sköna girls, och vi hade roligt och samarbetade hur bra som helst. Men så idag hade vi redovisning. Den ena hade inte gjort fullständiga diagram (jag vet att hon hade en del problem med excel, men att lägga till enheter på axlarna tar max 5 min!) och den andra hade inte gjort sitt och visste inte vad hon skulle säga. Jag kunde mitt som ett rinnande vatten som jag skrev ihop igår på mindre än en timme. Vad är det som är så svårt att göra något bra från början?

Jag säger inte att jag är störst, bäst och vackrast för det finns ju SÅÅÅÅ många andra som är betydligt duktigare än jag. GIVETVIS!! Men varför kan man bara inte göra det bra!? Jag skiter i om man sabbar det individuellt, men i grupp har man faktiskt ansvar för fler än sitt eget betyg, och då kanske man ska satsa lite!?

Eller så får jag bara bita ihop i gruppsituationer och göra allt själv...

Well. No harm done denna gång tror jag. Redovisningen var ingen big deal och man kan bara bli godkänd på den, vilket jag gissar att vi blev för så dåliga var vi ändå inte. Men ändå. ÄNDÅ. Varför får jag bara allt fler dåliga erfarenheter av grupparbete!?

RSS 2.0