Trio trouble

Ska jag aldrig få tycka om att arbeta i grupp?

Varför blir jag alltid missnöjd av att jobba i grupp?

Varför kan jag aldrig aldrig aldrig få ändra min uppfattning om grupparbete - att det faktiskt kan bli lyckat?

Jaja, visst. Jag har väl hyfsat höga mål vad gäller studier... men kan något inte göras bra någon gång!? Varför känner jag alltid att jag borde göra allt själv för att det ska bli tillräckligt bra? Så j-vla höga mål har jag ändå inte. De är faktiskt realistiska.

I torsdag labbade jag i grupp med två sköna girls, och vi hade roligt och samarbetade hur bra som helst. Men så idag hade vi redovisning. Den ena hade inte gjort fullständiga diagram (jag vet att hon hade en del problem med excel, men att lägga till enheter på axlarna tar max 5 min!) och den andra hade inte gjort sitt och visste inte vad hon skulle säga. Jag kunde mitt som ett rinnande vatten som jag skrev ihop igår på mindre än en timme. Vad är det som är så svårt att göra något bra från början?

Jag säger inte att jag är störst, bäst och vackrast för det finns ju SÅÅÅÅ många andra som är betydligt duktigare än jag. GIVETVIS!! Men varför kan man bara inte göra det bra!? Jag skiter i om man sabbar det individuellt, men i grupp har man faktiskt ansvar för fler än sitt eget betyg, och då kanske man ska satsa lite!?

Eller så får jag bara bita ihop i gruppsituationer och göra allt själv...

Well. No harm done denna gång tror jag. Redovisningen var ingen big deal och man kan bara bli godkänd på den, vilket jag gissar att vi blev för så dåliga var vi ändå inte. Men ändå. ÄNDÅ. Varför får jag bara allt fler dåliga erfarenheter av grupparbete!?

Kommentarer
Postat av: Anonym

...känner med dig och håller fullständigt med....det är väl högre än grunskolenivå ni vill uppnå

2011-10-04 @ 20:00:27
Postat av: Linn

Jag håller med dig, jag har också sådana erfarenheter.

2011-10-04 @ 22:24:14
URL: http://knyttsak.blogg.se/
Postat av: Susann

Mitt sätt att komma runt dem som vill åka snålskjuts på en alternativt bara inte tänker, var att från början sätta målet på vilket "betyg" man ville ha. Var man inte överens om det så säg man till att samarbeta med dem som ville samma. Man har även då giltig anledning inför läraren/lektorn att byta grupp.

2011-10-10 @ 00:34:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0