Lund - en studentstad or what?

Millan i Värmland - detta är helt dedikerat till dig :)


Bildkälla: Sydsvenskan


Är Lund en  trevlig studentstad? Eller lite småpjåkig?

Haha, Lund är en ypperlig studentstad! Det finns otroligt många utbildningar och kurser man kan gå, både via LU (Lunds Universitet) och LTH (Lunds Teknisk Högskola), där flera tusentals studenter studerar. Lund kryllar av unga människor, och man kan sysselsätta sig med det mesta.


Bildkälla: Lunds nation

Det finns nationer att gå med i - man behöver inte engagera sig, men om man vill så kan man alltid laga mat, jobba nattklubb med mera med mera. Som student kan man dansa loss tills klackarna går av, alt. kan man gå på sittningar eller luncha, gå på pub, delta i spex, vara med i musikorkestrar och en massa annat kul. Folk är för det mesta grymt trevliga, och det finns svenskar från diverse städer runtom i hela vårt avlånga landet... samt en hel del internationella studenter. Lund är en exotisk upplevelse ;)

Förutom detta har vi ju ett fantastiskt universitetsbibliotek med finfina öppetider, en mysig innerstad (full av kullersten, så är man en klack-människa som jag bör man ha övat innan man kommer hit ;) ) med butiker och diverse caféer, det finns skridskobana, simhall och en hel del gymutbud. Själv rekommenderar jag Gerdahallen som nästan är öppet dygnet runt med upp till 200 klasser i veckan ikl. gym. Dessutom är det extra billigt för studenter - bara 1400 kr för ett år och du får träna hur mycket du vill... tänk det. Kärlek till Gerdahallen <3!

Det finns även större köpcentrum i närheten av Lund, och det är nära till både Malmö, Köpenhamn samt strand när det är dags för sol och bad.

Det som brukar anses vara svårt är att hitta studentbostad - så tänker du dig att du ska studera här är det nog klokt att se till att ha någonstans att bo innan man kommer hit (ja, det är studenter som bara kommer hit och tänker sig att de ska hitta något trivsamt). Det finns såväl lägenheter som kompislägenheter och korridorer.

Kom kom kom :D

Har du något på hjärtat - bara fråga!


Hej då 2011 - Hej 2012


God fortsättning!!

Jag har varit lite absent under de senaste veckorna, ja, jag brukar inte skriva så mycket, men ändå. Men jag har firat jul, tränat, och pluggat. Tenta comin' fredag den 13:e janurai 14-19.

Dock, innan 2012, tar vid på riktigt, så vill jag bara skriva några meningar om 2011.

Den var en av de bästa åren i mitt liv tror jag, i alla fall från och med juni, haha. Jag lärde mig väldigt mycket om mig själv under 2011, och det är alltid roligt och intressant att se nya sidor av sig själv som man inte sett innan. Man blir ständigt "helad", eller vad man ska säga... tycker jag.

Nu har jag också varit instruktör på Gerdahallen i ETT helt år. Det är lite obegripligt. Nu, ett år senare, så kan jag verkligen säga att det är något av de bästa besluten jag har tagit i mitt liv - att bli instruktör. Det är så fantastiskt och väldigt obeskrivligt. Något som är desto mer obeskrivligt är att jag för första gången haft en alldeles egen dans(aerobic)klass under julen. Om inget händer till på fredag så har jag haft hela fyra pass under julen. Och det känns så himla rätt.

Och så har jag verkligen fått upp ögonen för mrs Beyoncé - världens mest fantastiska sångerska/artist. Jag rekommenderar henne till er alla - hennes musik kan falla alla i smaken. Här har ni lite låtar som beskriver alla 2011's månader för mig:

Januari - Green Light
Februari - Independent Women
Mars - Check on it
April - Ave Maria
Maj - If I were a boy
Juni - Best thing I never had/ Single ladies/ Who run the world (girls!)
Juli - Sweet Dreams
Augusti - Me, myself and I
September - Ego
Oktober - Hello/ Diva 
November - Flaws and all
December - Videophone/ Dance for you/ I was here


Hon inspirerar, peppar and she makes me dance even more than I already do!

2011 har också gett mig nya vänner, låtit mig dansa inför 40 000 - 50 000 inkl kungen ;), gett mig förutsättningar för att sprida min livsglädje och min inre energi. Jag har fått människor le, och det är i alla fall något som får mig att le.

Haha, jag har till och med börjat använda byxor ;) Och efter det... har det blivit oerhört mycket "manlig" uppmärksamhet från olika håll, vilket alltid är egoboosting!

VÄLKOMMEN 2012. I believe this is gonna be an even more awesome year!!

RSS 2.0